Більшість електромобілів все ще не можуть похизуватись великим запасом ходу, тож їх власникам доводиться більше часу витрачати на планування дальніх поїздок. Можливо, в найближчому майбутньому Google Maps їм полегшить задачу, адже в коді застосунку знайшли рядки, що вказують на появу функції автоматичного планування поїздок для електрокарів.

| By the time you get there, your battery will be low

| Charging stop needed to reach destination

| Trip too long to auto-add charging stops. Add stops after you start.

| No internet. Can’t load charging stops.

| There aren’t enough compatible charging stations to get to your destination

Google Maps зможе самостійно визначити оптимальні місця для дозарядки автомобіля на вашому маршруті. Також застосунок попередить про те, що в електрокарі залишиться мало заряду перед прибуттям до пункту призначення або ж зазначить, що на маршруті недостатньо сумісних зарядних станцій.

Аналогічна функціональність вже реалізована в операційній системі Android Automotive, яку все більше автовиробників використовують у своїх нових моделях. Однак, в цьому випадку система має доступ до внутрішніх даних автомобіля, тож їй простіше вирахувати кількість зупинок на дозарядку, зважаючи на запас ходу електрокара.

Функція планування маршруту в Android Automotive

Яким чином мобільна версія Google Maps зможе прораховувати залишок заряду електромобіля, поки що незрозуміло. Можливо, користувачу необхідно буде вручну ввести дані про місткість акумулятора і рівень заряду, або ж вказати точну модель автомобіля. Наприклад, в поточній версії застосунку можна вказати тип конектора вашого електрокара, щоб Google Maps міг це враховувати при пошуку зарядних станцій.