Студія 343 Industries, яка підхопила розробку ігор у франшизі Halo після Bungie, переживає не найкращі часи. Масове скорочення робочих місць у Microsoft, як повідомляє Bloomberg, також вплинуло і на розробника Halo Infinite.

Хоча Microsoft і не надає конкретні цифри, у 343 Industries втратили роботу щонайменше 95 людей, за інформацією Bloomberg — причому серед них десятки ветеранів, керівників і підрядників, на яких студія сильно покладалася. Це навіть призвело до появи чуток, що Microsoft може передати розробку майбутніх частин Halo іншим компаніям. Проте Matt Booty, голова Xbox Game Studios, в інтерв’ю запевнив, що “343 залишиться внутрішнім розробником і домівкою Halo”.

Але серйозні зміни у роботі студії напевне відбудуться. Першою чергою це стосується відмови від вже застарілого рушія власної розробки — Slipspace. Заснований переважно на старому коді 1990-х і початку 2000-х років, він “забагований”, складний у використанні і є “джерелом головного болю” для багатьох розробників Halo Infinite. Достатньо сказати, що популярні в минулому багатокористувацькі режими Extraction та Assault досі не реалізовані в останній частині Halo саме через проблеми з рушієм.

Тож далі 343 Industries перейде на Unreal Engine: першим проєктом студії на новому рушії стане гра під кодовою назвою Tatanka. Її розробляють спільно з техаською студією Certain Affinity, спочатку вона планувалась як гра у жанрі battle royale, але надалі може розвиватися в інших напрямках.

Саме планування переходу на Unreal Engine, стверджує Bloomberg, і спричинило погану підтримку Halo Infinite після релізу: тоді як гравці очікували, що студія працює над новим контентом та мережевими режимами, насправді розробник займався створенням прототипів на новому рушії та генерував ідеї для нових ігор Halo.