Зустрічаємо великий кросовер Mazda CX-90 – це новий флагман компанії, що має стати «най-най-най» в усьому. Наприклад, автомобіль Mazda CX-90 побудований на новій платформі, що також використовується для Mazda CX-60. Та й загальний дизайн схожий, проте кросовер Mazda CX-90 виділяється значно більшими розмірами та численними хромованими деталями.

На одній з декоративних вставок можна побачити напис «inline 6», що цілком відповідає реальності. Адже під капотом Mazda CX-90 може бути встановлено рядний 6-циліндровий 3,3-літровий бензиновий турбодвигун на 345 «коней». Альтернативою виступає 2,5-літровий PHEV-гібрид, який пропонує потужність 327 «коней» та акумулятор на 17,8 кВт·год. На жаль, але запас автономної дистанції пробігу на електриці поки не вказано. У двох випадках у парі з двигунами працює 8-ступеневий «автомат» та система повного приводу. Статус флагмана вимагає!

А ще всередині Mazda CX-90 можна побачити 3-рядний салон, варіантів зі звичайним 2-рядним салоном не буде – а це теж рівень та показник. Попереду варто відзначити цифрову панель приладів та проєкцію на лобове скло, центральний 12,3-дюймовий сенсорний дисплей, комбінацію шкіри Nappa та дерева. Однак у випадку Mazda CX-90 все найцікавіше приховано позаду. А саме – відмінний запас простору для пасажирів, окремий клімат-контроль та дефлектори вентиляції, підігрів та вентиляція другого ряду сидінь.

Все правильно: адже Mazda CX-90 буде позиціюватися не тільки як флагман, але і як ідеальний великий автомобіль для сім’ї – у США таке полюбляють. До речі, основним ринком збуду новинки Mazda CX-90 призначено саме США. Хоча такий автомобіль дуже хотілося б побачити й в Україні, правда?