Анонсований під час Gamescom 2022 преміальний контролер DualSense Edge для PlayStation 5 нарешті надійшов у продаж, і хоча новим власникам подобається його ергономіка і функціональність, побоювання щодо часу автономної роботи виявилися небезпідставними.

Свого часу навіть сама Sony попереджала, що DualSense Edge працюватиме “не так довго”, як звичайний DualSense — мовляв, ви ж самі розумієте, розширена функціональність і все таке інше. За офіційною інформацією, час автономної роботи DualSense Edge має становити від 5 до 10 годин, тоді як для простого DualSense Sony зазначає 12-15 годин (і з власного досвіду, ці цифри виглядають явно завищеними).

І зараз, завдяки Твітер-акаунту австралійського магазину Budd’s Controllers, який вирішив розібрати DualSense Edge, ми можемо на власні очі побачити, чому саме він має коротший час автономної роботи. Виявляється, у новому контролері використовується значно менший акумулятор — лише 1050 мА·год, тоді як у звичайному DualSense — 1560 мА·год.

Звичайно, менша ємність акумулятора в теорії може бути компенсована більш ефективним використанням енергії, але схоже, це не той випадок. Скоріше за все, Sony довелося піти на такий не дуже приємний крок, щоб умістити в порівняно невеликому корпусі додаткову функціональність DualSense Edge. Для звичайних же гравців це означає, що контролер вартістю $200 доведеться заряджати значно частіше, ніж стандартну модель за $70.