На урочистому відкритті Gamescom Sony представила новий контролер для PlayStation 5 – DualSense Edge. Головною відмінністю від стандартного DualSense у новинки є можливість її налаштування “під себе”.

Так, на новому контролері можна перепризначити кнопки або вимкнути непотрібні, відрегулювати чутливість та мертві зони стиків і тригерів; внесені зміни можна зберігати в користувацькі профілі.

Нова кнопка Fn дозволяє не виходячи з гри робити всі потрібні налаштування — перемикатися між профілями, регулювати баланс гучності звуків у грі та чаті, викликати меню налаштування контролера тощо.

Також у DualSense Edge можна замінити верхні частини стиків — у комплекті йдуть три варіанти: стандартні, з високим та низьким “куполом”. Крім того, у контролера є дві додаткові “задні” кнопки, на які можна назначити інші кнопки — й для них також є змінні комплекти, у вигляді “куполу” або “важеля”. Ба більше, власник DualSense Edge в змозі повністю замінити весь модуль стика на новий (продаватиметься окремо).

І, звісно, у нового контролера є вся функціональність оригінального DualSense – haptic feedback, адаптивні тригери, вбудований мікрофон, відстеження рухів контролера у просторі тощо.

DualSense Edge — новий контролер Sony, “відповідь” на Xbox Elite

Крім змінних комплектів кнопок і USB-кабелю, DualSense Edge також комплектується футляром для транспортування, який дозволяє заряджати контролер.

На жаль, анонс стосувався лише функціональності та зовнішнього вигляду DualSense Edge — Sony нічого не розповіла про дату виходу або вартість нового контролера. Але з огляду на фразу “In the months ahead, we look forward to sharing more details about the DualSense Edge wireless controller, including launch timing” (у найближчі місяці ми поділимося більш детальною інформацією щодо DualSense Edge, включно з часом запуску) — чекати доведеться ще довго.