Зазвичай концепти слугують для пошуку нової ідеї, що потім втілюється у серійних моделях. Але у випадку концепту Audi Activesphere нових ідей закладено стільки, що вистачить на декілька новинок.

На перший погляд, у випадку Audi Activesphere ми отримаємо великий купе-кросовер. Маючи майже 5-метрову довжину (колісна база 2,97 м) та 2-метрову ширину, концепт Audi Activesphere натякає на можливу заміну Audi Q8 через кілька років. Отже: купе-кросовер? Але ж варто лише поглянути ззаду – й починається магія: борт відкидається донизу, скло зсувається вгору і вперед, позаду другого ряду сидінь підіймається стінка. Зрештою, маємо відкритий кузов як у пікапа!

Непогано? А це ж лише початок. Далі зверніть увагу на салон: тут немає дисплеїв та навіть може не бути керма! Тому що вся необхідна інформація надається через функцію віртуальної реальності. Крім того, концепт Audi Activesphere передбачає використання системи автономного керування четвертого рівня. Тож кермо необхідне або за бажанням водія для керування власноруч, або за складних умов руху.

Наприклад, під час подолання бездоріжжя. Для чого концепт-кар Audi Activesphere має повний привод, пневматичну підвіску (кліренс 208 мм з можливістю збільшення ще на 40 мм), та навіть напівпрозорі елементи в передній частині та дверцятах – все для кращого огляду ситуації під колесами.

Що зрештою стане реальним з конструкції концепту Audi Activesphere? Поки важко сказати. Але точно стане реальною його основа у вигляді електричної платформи РРЕ: два електродвигуни, загальна потужність 325 кВт або 442 «конячки», акумулятор на 100 кВт·год з обіцяною дистанцією пробігу до 600 км.

Перші серійні електромобілі на платформі РРЕ мають з’явитись вже цього року. І можна очікувати, що згодом їх буде дуже багато, різних марок та класів. Чи знайдеться серед них місце для чогось серійного, схожого на концепт Audi Activesphere? Побачимо згодом.