Цього року компанія Porsche відзначає дуже вагомий ювілей – власне 75-річчя від випуску першого автомобіля Porsche 356. На честь цього свята й було створено новий концепт з відповідною назвою Porsche Vision 357.

Чи особливий концепт-кар Porsche Vision 357? Звісно, дизайном! Одразу увагу привертають фари й ліхтарі – вони схожі на оригінальні рішення Porsche 356 та виконані з чотирьох напівпрозорих секцій, що проступають з під кузова при вмиканні. Також цікаві тоновані передні стійки даху, завдяки чому лобове скло поєднано з боковими – нагадує мотошолом.

А ще концепт Porsche Vision 357 отримав оригінальні колісні диски та характерну вертикальну решітку позаду. Хоча насправді двигун тут встановлено по центру, тому що автомобіль Porsche Vision 357 побудовано на основі Porsche 718 Cayman GT4 RS – це означає 6-цилідровий опозитний мотор на 500 «коней».

Та й взагалі використання серії 718 – це моделі Cayman та Boxter – як основи для концепту наче натякає не тільки на минуле, але й на майбутнє. Адже ці моделі згодом потребуватимуть заміни. І можливо, що Porsche Vision 357 є баченням того, якими мають бути наступні «початкові» купе та родстери від Porsche.