На презентації Developer_Direct, яку провели команди розробників Xbox та Bethesda, серед інших ігор також було продемонстровано нову частину відомого автосимулятора Forza Motorsport. Після анонсу гри ще у 2020 р. про неї мало що розповідалось усі ці роки, і от зараз студія Turn 10 Studios нарешті показала велике відео розробника, в якому поділилася деякими подробицями проєкту та показала справжній геймплей.

Розробник заявляє, що нова Forza Motorsport (так, без номеру у назві) – “найдосконаліша з технічної точки зору гоночна гра усіх часів”. У день релізу у грі буде понад 500 різних автомобілів, більше ніж 800 унікальних апгрейдів для них та 20 локацій (п’ять – нових для серії) з різними варіантами трас у кожній з них. Розробник обіцяє як онлайновий режим, так і однокористувацький режим кар’єри, зосереджений на “будуванні автомобілів” (без пояснень, що це може означати).

Автомобілі матимуть максимально реалістичний вигляд завдяки кращому пропрацюванню освітлення на різних матеріалах, контекстно-залежним пошкодженням та накопиченню бруду. Forza Motorsport підтримуватиме режим 4K@60 fps і трасування променів не лише у повторах, але й під час перегонів.

Forza Motorsport має вийти вже цього року на Xbox Series X|S та ПК (Microsoft Store і Steam), також гра буде у Xbox Game Pass.