Проблема дрейфу (або дрифту) аналогових стіків, коли консоль “розпізнає” відхилення стіку, навіть коли гравець взагалі його не торкається, тією чи іншою мірою притаманна великій кількості традиційних аналогових стіків в ігрових контролерах, але найбільше від неї страждають “джойкони” Nintendo Switch через свої компактні розміри. Про неї відомо вже кілька років, проте Nintendo досі не вживає жодних заходів для її вирішення.

На щастя, на допомогу гравцям приходять інші компанії — як, наприклад, виробник ігрових аксесуарів GuliKit, який почав випуск комплекту для ремонту джойконів – GuliKit Hall Joystick for Joy-Con. На відміну від звичайних стіків, які базуються на механічній взаємодії резисторів, у стіках GuliKit використовуються датчики Холла, які визначають ступінь відхилення за допомогою магнітних полів (див. “Ефект Холла”).

Для Nintendo Switch нарешті є вирішення проблеми дрейфу джойконів

Свого часу GuliKit вже випустив окремий контролер для Nintendo Switch – GuliKit KingKong 2 Pro Controller, в якому використовувалися саме такі стіки, і тоді він рекламувався у тому числі як розв’язання проблеми дрейфу джойконів. Що ж, тепер, коли виробник почав продаж цих стіків у вигляді змінного комплекту, власники консолі зможуть власноруч позбутися проблеми та продовжувати грати за допомогою рідних джойконів, а не купувати альтернативні геймпади.