Компактний хетчбек Lancia Ypsilon нинішньої генерації виробляється вже більше десятка років, але він продовжує успішно знаходити нових покупців у рідній Італії. Наприклад, протягом 2022 року було продано майже 41 тис. таких автомобілів – хетчбек Lancia Ypsilon займає перше місце у своєму класі та друге місце на ринку Італії загалом. При цьому ще й зафіксоване невеличке зростання продажів!

Аби втримати позитивний темп, компанія Lancia провела чергове оновлення моделі Ypsilon. Ззовні такий автомобіль можна впізнати за новим кольором Dew Green, тонованими рефлекторами фар, темною решіткою радіатора зі сріблястими акцентами (це пакет Silver).

Напис «hybrid» вказує на наявність 1-літрового 3-циліндрового двигуна, поєднаного зі стартер-генератором BSG та літій-іонним акумулятором – тобто, це класичний «м’який гібрид». Такий автомобіль має потужність 70 к.с. та пропонується лише з «механікою», інших варіантів трансмісій для Lancia Ypsilon не передбачено взагалі. Але передбачений інший варіант силового агрегату – мова стосується версії Lancia Ypsilon LPG Ecochic з двигуном, що працює на газі.

В салоні оновлений автомобіль вирізняється зміненим оздобленням. Наприклад, з’явився новий декор на передній панелі та оздоблення сидінь з матеріалу SEAQUAL YARN – це перероблений пластик з Середземного моря. Крім того, віднині мультимедійна система з 7-дюймовим дисплеєм має бездротове підключення Android Auto та Apple CarPlay. Також додано бездротову зарядку для смартфона та камеру заднього огляду.

Нарешті, залишилось розповісти про вартість автомобіля. У рідній Італії новий хетчбек Lancia Ypsilon пропонується за ціною від 13,5 тис. євро, але субсидії уряду дозволяють знизити початкову вартість навіть до 11,5 тис. євро. Ну як, цікаво?