Ми вже розповідали про дебют моделі Hyundai Kona другої генерації. Але ось з’явилось більше деталей та подробиць про цей автомобіль.

По-перше, новинка збільшиться у розмірах: нова генерація Hyundai Kona має 4,35-метрову довжину (+150 мм) та 2,66-метрову колісну базу (+60 мм). По-друге, як і раніше, кросовер буде пропонуватись у трьох варіантах: бензиновий, гібридний, електричний. Причому ці варіанти відрізняються поміж собою оформленням переднього бампера, накладками на колісних арках, дизайном дисків. Крім того, буде запропоновано варіант N Line, що також отримає оригінальний дизайн.

Трете – двигуни. Наразі відомо про бензиновий 2-літровий варіант Hyundai Kona: потужність 149 к.с. та варіатор IVT, привод на передні колеса. Альтернативою є бензиновий 1,6-літровий двигун T-GDI, що розвиває 198 к.с. та працює у парі з 8-ступеневим «автоматом», привод може бути переднім або повним. Нарешті, третім варіантом є гібрид: бензиновий 1,6-літровий двигун GDi (105 к.с.) плюс електромотор (44 к.с.) загалом дають 141 «конячку», що відправляється на передні колеса через 6-ступеневу трансмісію. Технічні характеристики електричних версій поки не оприлюднені – але нагадаємо, що кросовер Hyundai Kona першої генерації міг запропонувати одразу дві електричні модифікації.

Салони також бувають різними. Їх загалом поєднує концепція з використанням двох 12,3-дюймових дисплеїв та дизайн, схожий на дизайн салону IONIQ 5. Але відрізняється оздоблення та кольорова гама – в залежності від комплектації та версії.

Новий кросовер Hyundai Kona вже стартує з продажами в Південній Кореї. А протягом року поява новинки очікується на ринку США та у Європі – то ж чекаємо новий автомобіль і в Україні!