Не встигла компанія Dacia презентувати свою доступну новинку, як прийшли новинки про конкурентів. Щоправда, новини здалеку – адже електричний хетчбек Citroen e-C3 побудований на основі локальної версії Citroen C3, що пропонується лише в Індії та Латинській Америці. Проте все одно цікаво поглянути на приклад створення доступного електромобіля!

Отже, маємо основу – хетчбек Citroen C3 – де прибрали традиційний ДВЗ, а замість нього встановили електродвигун потужністю 42 кВт (57 к.с.), що обертає передні колеса та може розганяти електромобіль до максимальної швидкості у 107 км/год. Також знизу встановили акумулятор ємністю 29,2 кВт·год.

Техніка проста – але вона працює. Повного заряду акумулятора має вистачити на 320 км пробігу (але за місцевим індійським циклом ARAI, що напевно значно «прикрасив» загальну картину електромобіля Citroen e-C3). Для заряду акумулятора до 80% від станції постійного струму  з потужністю 50 кВт потрібно близько години. В салоні помітна лише одна відмінність – джойстик замість традиційного важеля коробки передач. Хоча також має бути перемикач для вибору типу руху: Standard або Eco. Ось і всі головні відмінності.

Але найцікавішим пунктом у всій історії електромобіля Citroen e-C3 є його ціна. Місцеві ЗМІ очікують початкову вартість на рівні $11 тис., що зробить новинку по-справжньому «народною».