Компанія Dacia представила нову спеціальну версію електромобіля Spring, що отримала примітну назву – Extreme! Що ж тут екстремального?

У зовнішньому вигляді є відмінності, проте вони ледь помітні. Новий електромобіль Dacia Spring Extreme отримав декор мідного кольору (дзеркала, підводка під фарами, логотипи) та особливі накладки на дверцятах. Порівняйте самі звичайний варіант Dacia Spring (світлий електромобіль) та новинку Dacia Spring Extreme (темний електромобіль). А в салоні відмінності обумовлені розширенням комплектації: наприклад, оснащення Dacia Spring Extreme включає сенсорний дисплей, камеру заднього огляду, кондиціонер, та ін..

Однак де ж обіцяний Extreme? Схоже, що у радикальному підвищенні потужності електромотора – одразу майже в 1,5 раза! Адже звичайний електромобіль Dacia Spring має 44 к.с., а ось версія Dacia Spring Extreme пропонує 61 «конячку». Крім того, змінився редуктор електромотора.

А ось акумулятор (27,4 кВт·год) залишився попереднім. То ж з урахуванням підвищення потужності, дещо зменшився показник запасу ходу: відтепер 220 км (WLTP) проти 230 км у звичайних версій Dacia Spring.

Електромобіль Dacia Spring Extreme вже доступний для замовлення у Європі за ціною від 22,3 тис. євро. Немало, як для бюджетної моделі. Але й небагато як для спеціальної версії.