В Ubisoft нові проблеми. Після закриття трьох неанонсованих ігор, переносу релізу Skull & Bones та запланованої «цілеспрямованої реструктуризації та вилучення деяких непрофільних активів», співробітники Ubisoft Paris можуть розпочати страйк. Поки що невеликий, а там як справа піде. Про це пише Gamesindustry.biz.

Профспілка Solidaires Informatique, яка захищає права працівників сфери цифрових технологій, дизайнерських бюро та відеоігор, закликає співробітників Ubisoft Paris вийти 27 січня 2023 р. на 4-годиний страйк.

«Коли пан Гіймо говорить про «організаційні коригування», це означає скорочення персоналу, непомітне закриття студій, скорочення зарплат, приховані звільнення тощо», – кажуть у Solidaires Informatique.

Крім того, профспілка зауважує, що коли Ів Гіймо в листі до персоналу просить працівників «викластися на повну» і бути «якомога ефективнішими та економнішими» – це, по суті, заклик до понаднормової роботи та тиск на працівників.

Серед головних вимог Solidaires Informatique – негайне підвищення всіх зарплат на 10% для компенсації інфляції та покращення умов праці, включаючи чотириденний робочий тиждень. Крім того, профспілка закликає до «прозорості еволюції робочої сили», що б це не означало, а також закликає припинити звільнення та «зловживання політикою керування, яка спонукає працівників до звільнення».

Видибай, Ubisoft! Видибай!