Ubisoft оголосила про чергове скасування деяких неанонсованих проєктів і знизила прогнозований операційний дохід за 2022-23 фінансовий рік (закінчується у березні 2023 р.) на $1 млрд. Про це пише Axios.

Компанія звинуватила у проблемах макроекономічні умови, припустивши, що інші ігрові компанії також можуть мати подібні труднощі. Але насправді проблеми в Ubisoft тривають вже декілька років.

Згідно з пресрелізом Ubisoft скасувала три неанонсовані гри на додаток до ще чотирьох, які були скасовані влітку 2022 р. Крім того, керівництво компанії очікує, що продаж ігор, придбання DLC та дохід з інших транзакцій, знизяться на 10%, а не зростуть на 10%, як передбачалося раніше.

Протягом наступних двох років Ubisoft планує заощадити майже $200 млн коштом «цілеспрямованої реструктуризації та вилучення деяких непрофільних активів». Axios пише, що працівники, які працювали над скасованими іграми, перейдуть на інші проєкти.

Ну і звісно ж, який пресреліз Ubisoft обійдеться без інформації про чергове перенесення Skull & Bones. Багатостраждальна піратська гра, яку вже багато разів відкладали, не вийде у березні 2023 р. Вже колись у наступному фінансовому році, який почнеться у квітні 2023 р.

На думку журналістів Axios, з якою ми повністю згодні, криза якості ігор Ubisoft почалась з релізом Ghost Recon Breakpoint у 2019 р. Звинувачення у сексуальних домаганнях у компанії у середині 2020 р. ще більше підкосили мораль. Крім Assassin’s Creed Valhalla, яка продовжує приносити компанії основні гроші, дійсно помітних і якісних релізів у Ubisoft за останні два роки майже не було, крім хіба що Immortals Fenyx Rising та Mario + Rabbids Sparks of Hope.

Видибай, Ubisoft! Видибай!