Оновлюючи власний ґаджет (або будь-яку іншу техніку) завжди можна продати наявний та докласти грошей на новий. Це доволі звична практика для тих людей, які не колекціонують стару техніку. Й нехай це не завжди велика вигода, але все ж які-не-які гроші. А у випадку з технікою Apple, процес продажу сильно не затягується.

Для тих людей, які не хочуть усім цим займатися через «дошки оголошень» в інтернеті, деякі магазини пропонують опцію Trade In, що може бути не так вигідно, але точно швидше та простіше. В тому числі таку послугу в деяких країнах пропонує сама компанія Apple.

Trade In рівня Apple: компанія пропонує $970 за Mac Pro, який три роки тому коштував понад $50 000

Проте, як звернув увагу учасник команди MKBHD Девід Імей, в розділі Apple Trade In на сторінці виробника цього краще не робити. Девід спробував дізнатися, якою буде вартість обміну Mac Pro, який три роки тому обійшовся у $52 199. Він був здивований результатом, про що написав у своєму твіттері:

Щойно спробував виставити на обмін офісний Mac Pro за $52,199, який ви все ще можете придбати в Apple, $52,199.

Що ще впало в ціні в 50 разів за 3 роки… окрім крипти?

Так, за такий комп’ютер Apple запропонує… $970. Суто з цікавості я спробував подивитися вартість свого старого MacBook Pro 15, першої моделі з TouchBar, комплектація якої у 2016 році вартувала $2 799: Apple запропонує за нього $170.

Що ще цікаво, так це максимальний рівень вигоди, якої може набути покупець через програму Trade In. Apple може навіть взяти Samsung чи Pixel. Лише-от запропоновані ціни все ж важко назвати великими. Для прикладу, за iPhone 13 Pro Max не дадуть більше як $570, а найдорожчий Mac заберуть максимум за $1250.