Компанія Tesla знову привертає до себе увагу. Виявилось, що радикальне зниження цінників на різні моделі – це ще не фінал. Адже наразі з’явилась інформація про підготовку нової версії електричного кросовера Tesla Model Y, що має резерви для додаткового зниження вартості.

Прогнозується, що це буде версія Tesla Model Y AWD – вона буде дешевшою від Tesla Model Y Long Range AWD на $2 тис. Ємність акумулятора для нової версії Tesla Model Y наразі невідома, проте відомо про використання елементів типу 4680 та заявлену дистанцію пробігу 279 миль (449 км).

Що там у Tesla? Нова дешева версія Tesla Model Y та нормальне кермо для Model S/X

Однак навіть не сумнівайтесь, що компанія Tesla знає, як додатково заробити гроші. Наприклад, двічі продаючи кермо. Пам’ятаєте історію про оновлення електромобілів Tesla Model S та Tesla Model X, коли вони отримали «yoke»-кермо?

Схоже, це був чудовий крок для інформаційного «хайпу», але поганий крок для реального життя. Напевно, таке кермо не сподобалось потенційним клієнтам й компанії довелось реагувати – повертаючи традиційне кругле кермо. Але за додаткову платню у розмірі $700.

Що там у Tesla? Нова дешева версія Tesla Model Y та нормальне кермо для Model S/X

За ці гроші пропонується кермо з підігрівом та оздобленням шкірою. Вартість включає  роботу по заміні на сервісі Tesla.

Як вам така «цікава альтернатива»? Чи просто не треба було «вигадувати велосипед» від початку?