Завдяки покращенню ситуації з постачанням деталей, доволі неочікувано Tesla відчутно знизила ціни своїх електромобілів. Окремі комплектації стали дешевшими на 20%.

Для прикладу, в США повнопривідна Model Y Long Range коштувала $66,990, а її нова ціна складає на $13 тисяч менше — $52,990. На таку ж суму подешевшала й Performance-версія такої моделі. При цьому стандартна варіація Model 3 з переднім приводом продавалася за $46,990, а її нова ціна становить $43,990.

«Наприкінці бурхливого року з перебоями в ланцюжку постачання ми досягли часткової нормалізації інфляції витрат, що дає нам впевненість передати це полегшення нашим клієнтам», — повідомив представник Tesla Німеччина в заяві Reuters.

В залежності від країни, покупці зможуть отримати ще більші знижки внаслідок державних програм, які націлені на заохочення покупців до переходу на електротранспорт.

Зниження цін на електромобілі Tesla дісталося США та Європи, де окремі комплектації подешевшали на 20%. Невдоволені покупці влаштовують протести в Китаї

Звісно, це доволі приємна новина для тих, хто як раз збирається оновити авто й розглядає Tesla, як новий електрокар. Але для тих покупців, які нещодавно придбали одну з моделей, це стало значною неприємністю:

«Таке зниження на 10,000 євро безумовно викликає у вас відчуття, що ви просто заплатили занадто багато», — написав один користувач на форумі Tesla Drivers and Friends.

Раніше невдоволені покупці в Китаї навіть почали протестувати в локальних представництвах, вимагаючи від компанії відповідних компенсацій. Дехто з них встиг придбати новий електромобіль місяцями до цього, а хтось лише в понеділок виїхав з салону та «втратив $3000 за лічені години».

Наразі компанія відмовляється компенсувати гроші незадоволеним ситуацією власникам.