Популярні сторонні застосунки для Twitter припинили роботу з п’ятниці, і хоча періодично їхні стрічки оновлювалися, ця проблема досі залишається актуальною. При цьому компанія Ілона Маска досі зберігає мовчання та ніяк не коментує ситуацію, й з огляду на інсайди, схоже, що це є частиною нової політики соціальної мережі, а не просто збій.

Як повідомляє The Information, з посиланням на внутрішній обмін повідомленнями співробітників компанії, старший інженер Twitter повідомив підлеглим, що «призупинення роботи сторонніх додатків є навмисним». Інші внутрішні комунікації в Slack, які бачило видання, показують, що Twitter працює над «затвердженими тезами» для партнерів щодо ситуації зі сторонніми застосунками, але незрозуміло, коли вони будуть готові.

Обмін інформацією між співробітниками Twitter про те, що «у сторонніх клієнтів відкликали доступ» відбувся в п’ятницю вранці, і незрозуміло, чи призначена вона для постраждалих сторонніх розробників або рекламодавців.

З того часу Twitter, включаючи зазвичай активного в соцмережі Ілона Маска, не оголошував про зупинення роботи API для сторонніх застосунків. Компанія не має PR-команди, в той час, як розробники цих клієнтів так само залишаються в невіданні та вдаються до власних здогадок, щоб пояснюють ситуацію.

В інформації видання також зазначається, що «більшість співробітників Twitter, які працювали над платформами для розробників», були звільнені.

Дохід і реклама є ключовим фактором розвитку Twitter, і є великі сумніви, що соцмережа під керівництвом Ілона Маска, дозволить відновити роботу сторонніх застосунків, які не контролює. Той самий шлях свого часу пройшов Facebook, консолідувавши користувачів своєї платформи на своїх застосунках, тим самим забезпечивши собі доступ до їх даних та доходи від реклами.