Як сповіщає в Twitter репортер Fox News Остін Вестфолл, близько 100 військовослужбовців ЗСУ прибули до США, щоб розпочати тренування на зенітно-ракетному комплексі MIM-104 Patriot.

«Приблизно 100 українських військовослужбовців прибули на територію США сьогодні ввечері – незабаром вони розпочнуть тренування на ракетній системі Patriot у Форт-Сіллі, Оклахома. Президент Зеленський каже, що система матиме велике значення для зміцнення оборони Києва проти Росії.» – написав журналіст.

Раніше військові США казали, що програма навчання для використання комплексів MIM-104 Patriot триває від пів року до року, але начебто в Пентагоні розробили скорочену програму тренування спеціально для українців. Про це наприкінці грудня 2022 р. розповідав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Теоретично, MIM-104 Patriot у конфігурації PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability 3 Missile Segment Enhancement) може збивати балістичні цілі, такі як далекобійні зенітні ракети 48Н6ДМ комплексів С-400 та крилаті надзвукові ракети типу Х-22 «Буря», одна з яких вразила 14 січня 2023 р. будинок у Дніпрі. Але Україна, скоріш за все, отримає менш просунутий варіант MIM-104C (PAC-2) чи MIM-104D (PAC-2/GEM).