Конгрес США заблокував закупівлю більшої кількості бойових окулярів від Microsoft

Уряд США відмовився від закупівлі більшої кількості бойових окулярів доповненої реальності HoloLens у компанії Microsoft після того, як виявив, що поточна версія має деякі недоліки, які потрібно допрацювати, повідомляє Bloomberg.

Тож замість того, щоб замовляти більше поточної моделі, уряд схвалив виділення $40 млн для Microsoft на розробку нової версії.

В оновлених бойових окулярах будуть враховані результати торішніх випробувань, коли 70 солдатів носили нинішню версію протягом трьох 72-годинних сценаріїв, що імітують бойові умови. Результати показали, що солдати страждали від головного болю, втоми очей та нудоти й що система мала занадто багато відмов основних функцій.

Крім того, понад 80% солдатів, які повідомили про дискомфорт, почали відчувати його менш ніж через три години після 72-годинного випробування.

Спочатку армія запросила $400 млн на закупівлю до 6900 пар окулярів в рамках законопроєкту про державне фінансування на суму $1,75 трильйона. Замість цього Конгрес схвалив виділення $40 млн з цієї суми на розробку нової версії.

Армія вже виділила Microsoft $125 млн на створення переглянутої моделі, і все ще планує витратити до $21,9 млрд протягом наступного десятиліття на 121 тисячу пристроїв.

Контракт з Міністерством оборони США значно збільшив можливості Microsoft отримувати прибуток від свого AR-пристрою. До співпраці з Міноборони компанія продавала гарнітуру для корпоративного виробництва, навчання та інших промислових цілей.

Хоча Microsoft натякнула на можливу версію HoloLens для споживача, компанія ще не оголосила жодної конкретики — і її плани стають більш туманними після того, як вона, як повідомляється, намагалася сформувати послідовну стратегію для своєї гарнітури.