Microsoft анонсувала нову Xbox Series S в чорному кольорі та з 1 ТБ пам’яті за $350

Компанія Microsoft анонсувала нову консоль Carbon Black Xbox Series S із 1 ТБ пам’яті. Вона з’явиться у продажу по всьому світу з 1 вересня та коштуватиме $349,99, повідомляє ArsTechnica.

Консоль має таку ж апаратну потужність, як і оригінальна Series S. Але зовні вона виконана в матовому чорному покритті, як і її старша «сестра» Series X. Еволюція дизайну нагадує епоху Xbox 360, коли білі консолі з часом були доповнені блискучим чорним дизайном і більшим об’ємом пам’яті за кілька років після запуску.

За словами керівника підрозділу Xbox в Microsoft Філа Спенсера, компанія визнає, що для деяких людей $500 – це занадто висока ціна за консоль, і що доступніша Series S може залучити більше користувачів до екосистеми Xbox. Він додав, що виробник чув багато відгуків про обмеження обсягу пам’яті 512 ГБ і витрати на її розширення.

Нагадаємо, що навесні Microsoft анонсувала випуск нової версії геймпада для Xbox. Реліз Xbox Wireless Controller Remix Special Edition присвятили до Дня Землі, який відзначають 22 квітня. Особливістю контролера є те, що його виготовлено з перероблених матеріалів, зокрема зі старих геймпадів, автомобільних фар і CD-дисків. Кожен аксесуар має унікальний візерунок і виконаний у зелених кольорах.

Додаткової функціональності Xbox Wireless Controller Remix Special Edition не має. В комплекті з геймпадом доступні акумулятори Xbox Rechargeable Battery Pack, тож користувачам не доведеться використовувати одноразові батарейки.