Схоже, «японці» все більш активно включаються в перегони електромобілів за гаманці покупців. Черговим доказом цьому є концепт-кар Suzuki eVX, що натякає нам на майбутній електричний кросовер від цієї відомої компанії. Наразі є лише загальна інформація та обриси моделі, однак і вони можуть сказати чимало.

По-перше, кросовер Suzuki eVX – це однокласник актуальної моделі Suzuki S-Cross за габаритними розмірами: довжина 4,3 м; ширина 1,8 м; висота 1,6 м.

По-друге, електромобіль Suzuki eVX пропонує значно цікавіший дизайн, ніж Suzuki S-Cross. Можна виділити V-подібні фари, поєднані 3D-ліхтарі, розширені колісні арки, висувні ручки дверцят. Однак чи це лише особливості концепту, чи такий дизайн буде у серійної версії електромобіля? Наразі це не відомо.

Однак відомо, що електромобіль «за мотивами» Suzuki eVX має отримати повний привод 4х4 та акумулятор ємністю близько 60 кВт·год, що вже небагато за нинішніх часів. Проте навіть з урахуванням такого акумулятора, йдеться про дистанцію автономного пробігу до 550 км – непогано! Але більш детальна інформація з’явиться ближче до дебюту серійного електромобіля від Suzuki, поява якого планується у 2025 році.