Смартфони від Microsoft не так часто стають героями новин. Переважно через занадто специфічний дизайн — складаний пристрій має форму книжки та два окремі дисплеї всередині. На фоні таких конкурентів, як Samsung Galaxy Fold, Surface Duo сильно програє. Але, здається, модель Surface Duo 3 має виправити ситуацію.

Відповідно до джерел Зака Боудена з видання Windows Central, Microsoft Surface Duo 3 має отримати один великий складаний дисплей в середині корпусу, та ще один додатковий зовнішній екран. Відкриватися корпус буде на 180 градусів. Разом з цим очікуються менші рамки навколо дисплея, підтримка індукційного заряджання та інші покращення.

В травні минулого року компанія подала патентну заявку на складаний смартфон, який можна розгорнути на 360 градусів. Тоді можна було подумати, що наступна модель може отримати схожий дизайн. Але ті самі джерела пана Боудена все ж зупинилися на 180 градусах.

Також чимало зусиль компанія докладає програмним рішенням Perfect Together. Компанія має на меті покращення взаємодії Android та Windows, аналогічно як це відбувається з iPhone та Mac. 

На жаль, точніших даних стосовно продуктивності, програмного забезпечення та дати появи Surface Duo 3 немає. Є ймовірність, що з концепцією зміниться й назва смартфона, як це вже бувало з Surface Book та Surface Laptop Studio. Але в компанії все ще називають пристрій третім поколінням Surface Duo.

Разом з цим пан Боуден зазначає, що компанія опрацьовує опції звичайних формфакторів смартфонів, й вже має такі прототипи. Таким чином Microsoft розглядає варіант випуску й традиційніших смартфонів, а Surface Duo може залишитися варіантом для ентузіастів.