З вересня 2022 року компанія Vodafone запустила послугу «Геопошук», яка дозволяє знайти місцеперебування небайдужої людини. Для цього використовуються дані стільникової мережі, а не інтернет, що дозволяє встановити місце навіть при поганих умовах зв’язку. При цьому людина, яку шукає користувач, має підтвердити запит на визначення локації.

Спочатку «Геопошук» працював через SMS-запит на короткий номер 5500. За цей час нею скористалися понад 5000 користувачів. Тепер таку можливість додали в фірмовий застосунок My Vodafone. Щоб скористатися послугою потрібно зайти у відповідне меню в додатку, отримати дозвіл від абонента на визначення його локації, після чого її можна буде оновлювати та бачити, де знаходиться хтось із родичів або близьких. Ті користувачі, які вже встигли випробувати послугу через SMS, також побачать старі запити в застосунку.

Варто звернути увагу, що дозвіл на визначення місцеперебування діятиме 30 днів, після чого його потрібно поновити. Також «Геопошук» має похибку у 3 км. А якщо абонент відсутній в мережі, то можна буде дізнатися його останнє місце, коли зв’язок ще був. Максимальна кількість підключених до послуги номерів — 5. Також є добове обмеження у 10 оновлень локації.

Послуга «Геопошук» є безплатною (до 25 лютого 2023 року) та не потребує окремої активації, потрібно лише відправити запит відповідній людині. До того ж такі запити можна надсилати й з-за кордону. Вони працюватимуть, поки абонент знаходиться в Україні та має зв’язок.

Детальніше дізнатися про умови використання можна на сайті оператора.