Чергове оновлення Tesla Model S та Model X два роки тому принесло цікаву деталь в салони електромобілів — yoke (штурвал), замість звичайного керма. Він нагадує такі в спортивних болідах, але для дорожніх авто це рідкість. І з моменту появи нововведення Tesla не надавала інших опцій, навіть якщо покупцям нове кермо не подобалося.

Новинка знайшла як прихильників, так і критиків. Першим сподобалося, що з таким типом керма можна краще бачити панель приладів й загальний футуристичний вигляд. Другим не подобалося, що з таким кермом потрібно змінювати звички щодо позиції рук на кермі та манеру його обертання. Окремою темою палких дискусій стало перенесення таких елементів, як вказівників повороту на кермо у вигляді сенсорних кнопок, які не завжди працюють як треба.

Спершу Ілон Маск говорив, що опції зі звичайним кермом більше не буде. Але, вочевидь, попит переміг. Тепер при замовленні нової Tesla серед небагатьох опцій з’явилося й звичне кермо. Воно не змінює вартість електромобіля або час очікування доставлення машини.

Окрім форми керма, інші елементи керування залишаються незмінними. Але все ж покупцям надали можливість отримати звичне кругле кермо, до якого не потрібно буде звикати при, наприклад, паркуванні або контраварійних маневрах, коли потрібно швидко змінювати напрям руху автівки.