Історія компанії Mazda має декілька цікавих сторінок, пов’язаних з роторними двигунами: легкі спортивні купе 1960-х років, перемоги у Ле-Мані, легендарний спорт-кар RX-7. Але від 2010-х років, коли було випущено останні версії Mazda RX-8, історія роторного двигуна перетворилась саме на «історію»: безліч розмов про майбутнє, однак жодного серійного втілення.

Але вже незабаром все може змінитись! Адже компанія Mazda готує роторну версію… моделі Mazda MX-30.

Взагалі схоже, що кросовер Mazda MX-30 став для японців одним великим експериментом. Незвичайний кузов з додатковими задніми дверцятами (такі були у Mazda RX-8). Перший серійний електромобіль від Mazda. Дивний дизайн, що не дуже співпадає з актуальною модельною лінійкою Mazda. А ось тепер ще й роторна версія. Причому розробники обіцяють, що роторний двигун не буде приводити колеса напряму, а буде використаний як «подовжувач дистанції пробігу» у поєднанні з електромотором та акумулятором – такий собі Range Extender.

Але як воно буде насправді та які будуть технічні характеристики новинки? Дізнаємось вже незабаром – дебют роторної версії Mazda MX-30 призначено на 13 січня.