Аналітик Bloomberg Марк Гурман пригадує, що вперше повідомив про AR/VR-гарнітуру від Apple ще у 2017 році. Тоді компанія планувала випустити гаджет у 2019 році, але поява пристрою з різних причин відкладалася. Останнім часом про цю гарнітуру згадують все частіше, і цього року ми все ж маємо її побачити.

Пан Гурман розповідає, що згідно з планом компанії на цей рік, презентація пристрою мала відбутися в січні, але в останній момент її перенесли на весну. Менше з тим, робота кипить, адже прототипи гарнітури отримали окремі розробники, які вже починають працювати над новими застосунками.

Також Марк розповідає, що всередині компанії операційну систему пристрою називають Borealis, хоча для широкого загалу вона називатиметься xrOS.

Поточний план Apple передбачає презентацію гаджета (під назвою Reality Pro) з подальшою співпрацею з розробниками, й лише потім старт продажів восени 2023 року. Щоб вкластися в нові строки компанія мала залучити ресурси кількох апаратних та програмних відділів, яким й без цього не бракувало роботи. Тому, за словами Гурмана, великих проривів цього року буде менше.

Нагадаємо, що місяць тому аналітик Мінг-Чі Куо дав схожий прогноз щодо таймінгів роботи компанії над гарнітурою віртуальної/доповненої реальності. Залишається сподіватися, що чергових проблем та затримок більше не буде.