Компанія Lenovo серед іншого відома лінійкою бізнес-пристроїв Think, яка здебільшого асоціюється з лептопами. Але це зовсім не все, що там є. А тепер компаній ще й доповнює список смартфоном ThinkPhone, до розробки якого було долучено відділ Motorola.

«Я радий представити Lenovo ThinkPhone, пристрій, який справді втілює надійну якість і цілеспрямований дизайн ThinkPad, а також пропонує унікальні інструменти продуктивності та провідні в галузі можливості безпеки та керування пристроями. Завдяки специфікаціям преміумкласу та бездоганній інтеграції з ThinkPad, ThinkPhone забезпечить найкращий досвід для бізнес-клієнтів на довгі роки» — говорить Серхіо Буньяк, президент Motorola і старший віцепрезидент Lenovo.

Звісно, в першу чергу це буде бізнес-орієнтований смартфон, який матиме декілька відмінностей від звичайних Android-смартфонів. Серед них є ThinkShield — «найліпша платформа безпеки, яка має основні політики безпеки, функції, спеціалізоване обладнання, програмне забезпечення та процеси, які забезпечують безпеку всього пристрою».

Бізнес-пристрої від Lenovo поповнюються смартфоном ThinkPhone розробки Motorola

Moto Threat Defense — окреме рішення для безпеки, яке містить додаткове хардверне та програмне забезпечення (з ШІ, саме собою). Moto OEMConfig та Moto Device Manager дозволять IT-відділу віддалено займатися конфігурацією та налаштуваннями пристроїв. Є й окремий застосунок Moto Secure, який виступає хабом для налаштувань безпеки та приватності. Смартфон також має окремий співпроцесор Moto KeySafe, який є додатковою ланкою безпеки для ізоляції ПІН-кодів, паролів, криптографічних ключів тощо.

Ще на смартфонах ThinkPhone одразу будуть встановлені застосунки Microsoft 365, Outlook та Teams (тут навіть є окрема кнопка на корпусі, яка дозволить користуватися смартфоном як рацією). Додатково смартфон можна синхронізувати з комп’ютерами, що дозволить отримати спільний Clipboard, сповіщення зі смартфона в Windows Action Center, передавати файли, запускати на комп’ютері застосунки зі смартфона, використовувати камери смартфона для відеодзвінків та легко використовувати смартфон як хотспот.

Разом з цим смартфон має карбонову задню частину та алюмінієве шасі. Дисплей захищає Gorilla Glass Victus. Корпус має сертифікацію MIL STD 810H та захист від води та пилу за стандартом IP68. При розмірі 158,8×74,4×8,3 мм та вазі 188,5 грамів, ThinkPhone оснащено 6,6-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів та частотою оновлення зображення у 144 Гц. Під склом також є оптичний сканер відбитків пальців.

Позаду є 50-мегапіксельний ширококутний сенсор та 13-мегапіксельний надширококутний сенсор з кутом захвату 120°. Додатково є 2-мегапіксельний сенсор для виміру глибини. Роздільна здатність фронтальної камери складає 32 МП.

Всередині пристрою встановлено Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 8/12 ГБ оперативної пам’яті та накопичувач місткістю 128-512 ГБ. Звісно, є підтримка 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, навігація тощо. Батарею місткістю 5000 мА•год можна швидко зарядити 68-ватним дротовим підключенням, або на індукційній 15-ватній станції.

Початок продажів ThinkPhone почнуться цього місяця, але, як зазначає GSMArena, через те, що це B2B-пристрій, не варто очікувати побачити його на полицях магазинів.