Чат-бот ChatGPT набув такої популярності, що навіть змусив нервувати саму Google – компанія побоюється, що у майбутньому він становитиме загрозу її пошуковому бізнесу. Проте, схоже, не всі поділяють ці побоювання.

Так, стало відомо, що Microsoft в намаганнях зробити свій пошук Bing більш привабливим для користувачів роздумує над тим, чи не додати до нього ChatGPT. Про це повідомляє ресурс The Information (стаття потребує платного доступу).

Ресурс посилається на інформацію з власного джерела, знайомого з планами Microsoft і OpenAI — творця чат-бота (який, до речі, свого часу отримав інвестиції від Microsoft у розмірі $1 млрд). Він стверджує, що план все ще на ранній стадії впровадження, і його метою є створення такої пошукової системи, яка б була спроможна не тільки видавати перелік посилань на різні сайти, але й осмислені відповіді на питання користувачів.

Поки що Microsoft побоюється того, що відповіді ChatGPT не завжди є точними, і може випустити початкову тестову версію для невеликої кількості користувачів Bing пізніше цього року.