Компанія Volkswagen презентувала свій новий електромобіль. Ну як, майже…

Формально Volkswagen ID.7 ще вкритий камуфляжем, але про цей седан вже відомо дуже багато. Наприклад, зовнішність – майже повне повторення концепту Volkswagen ID.AERO, лише трошки спрощено ліхтарі та зменшено колісні диски. Проте характерні Х-подібні фари та «купол» даху залишився.

Наразі невідома точна довжина електромобіля Volkswagen ID.7 (очікується близько 4,8-4,9 м), проте відома колісна база – аж 2,97 метра. Це значно більше, ніж у звичного автомобіля Volkswagen Passat, або електромобілів Tesla Model 3 та Hyundai Ioniq 6, що визначаються головними конкурентами.

Також відомо про використання оновленої платформи МЕВ+ зі збільшеними акумуляторами: розробники обіцяють 620-700 км дистанції на одній повній зарядці. До речі, сам процес заряджання теж має стати швидшим. Крім того, можна очікувати задній або повний привод, що є характерною рисою платформи МЕВ ще з часів її першої появи та використання.

Нарешті, варто відзначити й салон електромобіля Volkswagen ID.7, де найцікавішими є дві деталі. По-перше, великий 15-дюймовий сенсорний монітор – отже, перегони розмірів продовжуються. По-друге, «розумна» система вентиляції Smart Air Vents, що передбачає керування голосом та розпізнавання водіїв і автоматичне налаштування клімату за їх вподобаннями.

Повна інформація про новий електромобіль Volkswagen ID.7 з’явиться ближче до старту продажів – а це має відбутись у середині 2023 року. Причому продажі новинки будуть глобальними: електромобіль Volkswagen ID.7 має реалізовувати в Європі, Америці, Азії.