В лінійці Volkswagen місце автомобіля середнього класу займає модель Passat. Проте останнім часом ці історично-відомі седани та універсали перебувають під велетенським ринковим тиском: приватні покупці можуть обрати споріднений кросовер або чеського брата-близнюка, шанувальники високих технологій розглядають численні електромобілі, та лише корпоративні клієнти зберігають певну «вірність» моделі. Однак, схоже, цього замало – останнім часом з’явилось багато чуток про заміну класичної моделі на новітній електромобіль.

Саме його провісником й може стати концепт-кар Volkswagen ID.AERO. Нагадаємо: раніше «німці» вже випускали схожий концепт, проте він був досить далеким від реальності. Але ось нова його варіація являє собою майже готову серійну модель. Що ж нам пропонують?

По-перше: досить великий, майже 5-метровий седан з аеродинамічними формами та «затягнутою» назад лінією даху. По-друге: спеціальну платформу МЕВ для електромобілів – а це означає можливість встановлення акумулятора місткістю близько 80 кВт⋅год та повного привода. По-третє: можна розраховувати на дистанцію автономного пробігу 620 км (WLTP), що немало для електромобіля такого класу. Звісно, є ще й четверте – наприклад, новітні технології у вигляді фар IQ.LIGHT LED або сенсорних висувних ручок дверцят. Є ще й п’ять – наприклад, бажання створити цікавий дизайн: зверніть увагу на декоративні перехрестя фар та ліхтарів, велетенські 22-дюймові колеса, контрастне забарвлення опор даху.

Проте найважливіше те, що вже відомі продуктові плани на цей електромобіль. Його серійне виробництво розпочнеться у другій половині 2023 року, при чому це має бути глобальна модель – з продажами в Європі, Азії, Америці. Чекаємо!