Серед брендів, які збільшують розміри своїх ігрових лептопів, також можна зустріти й Alienware — ігровий суббренд від Dell. Як і раніше, виробник залишає дві лінійки — X та M, але обидві отримали зміни в розмірах все ще чинних моделей.

Наразі в лінійці Alienware X є 14-, 15- та 17-дюймові ноутбуки. На CES 2023 компанія презентувала 14- та 16-дюймові оновлення. Разом зі зміною діагоналі, виробник оновив співвідношення сторін, яке тепер складає 16:10, що своєю чергою дозволило отримати навіть більшу площу екрана. Також це перші моделі виробника, які отримали по 6 динаміків. І, звісно, топові ігрові ноутбуки не обійшлися без нових чипів Intel Core i9 HX 13-ї серії та відеокарт NVIDIA GeForce RTX 40.

Alienware презентує оновлення в лінійках ігрових лептопів серій M та X, де тепер також можна знайти 16- та 18-дюймові опції

Схожа ситуація й в лінійці M, де новими стали моделі M16 та M18 (наразі все ще є M15 та M17). Так, цифра в моделі відповідає діагоналі дисплея. Тут також використовується співвідношення сторін 16:10. Й логічно, комплектації також мають найновіші чипи та відеокарти. Ба більше, користувачу також залишать можливість додати оперативної пам’яті (DDR5) й накопичувачі (до 9 ТБ).

А от з дизайном компанія поки що сильно не експериментувала, залишивши вже знайомий зовнішній вигляд в обох випадках, лише трохи допрацювавши дрібниці (як-от гумову ніжку на нижній панелі, яка має допомогти з розподілом повітря). Звісно, лептопи можуть похизуватися чималою кількістю портів, серед яких можна знайти Thunderbolt 4, HDMI 2.1, Ethernet, зчитувач SD-карток тощо.

На початку продажів не буде всіх можливих опцій. Для прикладу, X16 вартуватиме від $2149, але перша найдешевша опція обійдеться покупцю у $3099, а перша найдоступніша комплектація M18 вартуватиме $2899, хоча базова версія вартує на $800 дешевше. Пізніше цього року також можна буде очікувати на комплектації з AMD.