Кен Блок, ралійний гонщик, найбільш відомий як співзасновник Hoonigan Industries і виконавець головної ролі в шалено популярній серії відеороликів з трюкового водіння Gymkhana, загинув в аварії на снігоході в понеділок, 2 січня, згідно із заявою, розміщеною Hoonigan в Instagram. Кену Блоку було 55 років.

Кар’єра Блока виходила далеко за межі світу ралі та перегонів — разом з Деймоном Вей Блок був співзасновником компанії з виробництва одягу DC Shoes в 1994 році. Він брав участь у змаганнях скейтбордистів, мотокросі та сноуборді.

Кен Блок здобув всесвітню популярність завдяки серії відеороликів із трюковим водінням Gymkhana. Перше відео, опубліковане у 2008 році, здається майже звичайним водінням у порівнянні з тим, що було потім. Відео ставали все більш екстремальними, в них Блок (а згодом і ціла кавалькада каскадерів) дрифтує, стрибає та ковзає, демонструючи майстер-клас керування автомобілем.

У ранніх відеороликах були представлені ралійні та ралі-кросові автомобілі Блока, але в останніх епізодах були показані машини Hoonigan, побудовані на замовлення спеціально для Gymkhana. В останній частині, Gymkhana 11, Блок розриває Лас-Вегас на електричному ралійному автомобілі Audi.

У Блока залишилися дружина Люсі та троє дітей; його дочка Ліа нещодавно знялася у власній серії відеороликів Hoonigan, а Люсі та Ліа разом з Кеном брали участь у чемпіонаті Американської ралійної асоціації.

В пам’ять про Кена Блока згадаймо Топ-5 найбільш популярних відео з його участю:

DC SHOES: KEN BLOCK’S GYMKHANA FIVE: ULTIMATE URBAN PLAYGROUND; SAN FRANCISCO

DC SHOES: Ken Block’s Gymkhana THREE, Part 2; Ultimate Playground; l’Autodrome, France

Ken Block Drifts London – EXTENDED Director’s Cut | Top Gear | BBC

[HOONIGAN] KEN BLOCK’S GYMKHANA SEVEN: WILD IN THE STREETS OF LOS ANGELES

[HOONIGAN] Gymkhana 2020: Travis Pastrana Takeover; Ultimate Hometown Shred in an 862hp Subaru STI