Видання Motor1 поділилось цікавою статистикою про світовий автомобільний ринок 2022 року. Загалом протягом року було представлено 131 новий автомобіль. Причому тут рахуються тільки повністю нові моделі (або нові генерації вже відомих моделей), виключаючи оновлення чи фейсліфти вже наявних автомобілів.

Лідер авторинку за новинками – компанія Toyota разом зі своїми спорідненими брендами Lexus та Daihatsu. Також серед лідерів варто відзначити Honda, GMC, SAIC, концерни VAG (VW) та Stellantis.

Цікаво, що майже половина новинок – а саме 62 автомобілі або 47% з кількості презентованих моделей – походить з Китаю. А це цікаво, що навіть більш ніж половина новинок мають кузов «кросовер»: 67 автомобілів або 51% від загальної кількості дебютів. На другому місці за популярністю кузов типу «седан» з величезним відставанням: 23 нові моделі. Причому половина з них (12 моделей) презентовані тільки для ринку Китаю.

Така ось статистика, яка мовою цифр розповідає про світовий автомобільний ринок та пояснює нам важливість його певних сегментів.