Компанія LG, на жаль, вже перестала займатися смартфонами. Але над деякими компонентами для них вона все одно працює й, наприклад, є одним з найбільших постачальників модулів камер. На CES 2023 виробник готується представити камеру телефото з рухомими елементами, що дозволить отримати справжній зум, як на звичайних об’єктивах.

Разом з Qualcomm корейський гігант розробляє об’єктив для флагманських смартфонів, який матиме можливість не цифрового, а оптичного наближення. З його допомогою користувач зможе мати наближення від 4 до 9 разів без втрати якості цифрового варіанту.

Модулі матимуть знайомий перископічний механізм, що дозволить зекономити місце та реалізувати потенціал технології. Такі вже пропонує Sony, OPPO також працює над власним варіантом. Для прикладу, камера в Sony Xperia 1 IV вже дозволяє отримати наближення у 3,5-5,2 раза — еквівалент 85-125 мм. Своєю чергою опція від LG запропонує 100-200 мм.

При цьому модуль також матиме оптичну стабілізацію зображення, що для такого наближення є практично необхідною складовою.