Про це розповідає InsideEVs, демонструючи певні патентні зображення. Згідно з інформацією видання, мова стосується компактного седана: наче аналог Mazda 3, але з електромотором. До речі, на патентних зображеннях помітно лише один двигун попереду – для приводу передніх коліс. Проте зазвичай електромобілю дуже легко додати повний привод завдяки встановленню додаткового мотора позаду.

Також помітно пласку підлогу з нішами для розміщення елементів акумулятора: наразі ми можемо бачити вісім окремих боксів. Крім того, помітна схема підвіски. Схоже, попереду використана незалежна підвіска типу МакФерсон, а позаду – незалежна підвіска на поперечних важелях. Цікаво, адже нинішня модель Mazda 3 використовує простішу напівзалежну задню підвіску.

Наразі невідома дата появи серійної версії електромобіля. Також невідомо, чи призведе поява цього електромобіля до скасування моделі Mazda 3, чи сама «трійка» перетвориться у щось на кшталт Mazda 3 EV. Але зрозуміло, що компанія Mazda прагне встигнути стрибнути у потяг електромобілів.