Минулого тижня Ілон Маск написав у Twitter, що хтось переслідував автомобіль, який перевозив одного з його дітей і що переслідувач заблокував рух автомобіля і заліз на його капот. Після цього у Twitter розгорнулася кампанія з блокування акаунтів, які Маск звинувачував у доксингу, зокрема бота ElonJet та його автора.

Заява місцевої поліції надала перший офіційний звіт про те, що сталося. Поліцейські підтвердили, що їм надійшло повідомлення про інцидент за участю двох автомобілів, але заявили, що член команди охорони Ілона Маска тепер є підозрюваним у розслідуванні, а не потерпілим.

29-річний чоловік з Коннектикуту повідомив поліції Південної Пасадени, що водій в іншому транспортному засобі зіткнувся з ним на парковці, звинуватив його в тому, що він слідував за ним по автостраді 110, а потім зачепив чоловіка своїм автомобілем, коли виїжджав з парковки.

Минулого четверга поліція Південної Пасадени дізналася, що підозрюваний, причетний до цієї справи, є членом команди безпеки Ілона Маска, йдеться в заяві відомства.

Представник міської влади Південної Пасадени заявив, що тепер департамент зв’язується з командою Ілона Маска, прагнучи розслідувати обидві сторони інциденту й отримати заяви від усіх причетних. Детективи переглядають відеозаписи інциденту, повідомили в департаменті поліції.

Газета Washington Post повідомила, що встановила особу ймовірного переслідувача, який підтвердив виданню, що то він на відео, і що він повідомив про інцидент в поліцію.

Чоловік сказав, що він був водієм доставки UberEats, і «зробив кілька дивних і непідтверджених заяв, включаючи те, що він вважав, що Граймс (чиє справжнє ім’я Клер Буше і вона живе в будинку неподалік від заправки, де сталася перепалка – ред.) відправляла йому закодовані повідомлення через свої пости в Instagram; що Маск відстежував його місцеперебування в режимі реального часу; і що Маск міг контролювати Uber Eats, щоб заблокувати йому отримання замовлення на доставку».

29-річний чоловік з Коннектикуту розповів поліції, що він зупинився на стоянці, щоб подзвонити телефоном. За його словами, коли він стояв на парковці, перед ним зупинився інший транспортний засіб, який перегородив йому шлях, а водій підійшов до нього, звинувативши його в тому, що той переслідував його на автостраді.

Потерпілий і водій, який протистояв йому, зняли свою суперечку на відео, повідомили в поліції. Коли підозрюваний виїжджав з парковки, «він вдарив потерпілого своїм автомобілем».

Після прибуття на місце події поліції, підозрюваний вже покинув територію. Житель Коннектикуту не «впізнав підозрюваного і не вказав, що сутичка була чимось більшим, ніж просто збігом обставин», повідомляє слідство.

Маск написав у Твіттері, що його дитина була в машині, за якою слідував «переслідувач». Влада заявила, що Маск не був у машині, і поки не ясно, чи були там члени його сім’ї.