На презентації нових iPad з процесорами M2 також відбувся анонс популярного відеоредактора DaVinci Resolve для планшетів. Але одразу застосунку не було. Тепер «цей день настав», ще більше наблизивши планшет до ПК.

DaVinci Resolve — відомий відеоредактор з потужними можливостями корекції кольорів зображення, який довгий час був доступний для Windows, macOS та Linux. Поява версії для iPad є чимось новим. Інтерфейс застосунку намагалися зберегти, при цьому адаптувавши його під сенсорне керування на екрані планшетів. Є підтримка роботи як з Apple Pencil, так і трекпадів.

Користувачі мають можливість як створювати нові проєкти, так й імпортувати наявні. Підтримку спільної роботи декількох користувачів через Blackmagic Cloud також зберегли. При цьому «планшетна» версія програми має такий самий набір можливостей, як й десктопна (включно з Cut Page, Source Tape, Fast Review, Sync Bin тощо).

Не обійшлося й без ШІ:

DaVinci Resolve оснащено передовою обробкою штучним інтелектом на базі DaVinci Neural Engine. Такі інструменти, як magic mask, потребують лише одного натискання, щоб знайти та відстежити людей, елементи та об’єкти в кадрі. Ви можете виділяти персонажів в кадрі з недостатнім освітленням або інвертувати маску людини та стилізувати фон.

Інтелектуальне перекадрування перепрофілює відзнятий матеріал до сильно інших пропорцій, розпізнаючи дію в сцені та панорамуючи її, щоб ви могли швидко створювати квадратні або вертикальні версії для публікації в соціальних мережах. Ізоляція голосу дозволяє легко видалити гучні, небажані звуки з інтерв’ю та записів діалогів в шумних місцях. Інструменти штучного інтелекту створюють швидкі й точні результати, що економить ваш час!

Разом з цим користувач може імпортувати відео форматів H.264, H.265, ProRes та Blackmagic RAW (ось саме на такий випадок дійсно не завадить мати терабайтний накопичувач в планшеті). Це можна робити з iCloud або зовнішніх носіїв.

Для роботи з DaVinci Resolve підійде будь-який iPad з iOS 16. Але сам виробник ПЗ радить моделі з Apple M1 та новішими процесорами. Також цього потребуватимуть такі можливості, як підключення до зовнішніх моніторів з відтворенням ProRes.

DaVinci Resolve має безплатну версію, але для отримання всіх можливостей застосунку потрібно заплатити $94,99.