Ілон Маск заявив, що піде у відставку з посади генерального директора Twitter, як тільки йому знайдуть гідну заміну. Минулої неділі він провів опитування про те, чи повинен він піти у відставку, і користувачі Twitter переважною більшістю голосів висловилися за його відставку.

Поки що немає ніяких термінів, коли Маск передасть кермо влади. І як сказано в його твіті, для цього потрібно знайти «когось досить дурного, щоб взяти на себе цю роботу».

Припускається, що зміни можуть бути значною мірою «косметичними». Маск написав у Твіттері, що він планує залишитися і керувати командами розробників програмного забезпечення та серверів. І немає жодних ознак того, що він планує продати компанію, яку він купив у жовтні за $44 мільярди та швидко зробив приватною. Тож зрозуміло, що він планує і надалі брати участь в управлінні Twitter, але незрозуміло, наскільки.

Незалежно від того, хто в кінцевому підсумку обійме посаду генерального директора, він прийме компанію, яку майже не впізнати порівняно з тим, що було всього кілька місяців тому. Приблизно 70% персоналу було звільнено або звільнилося. Рекламодавці покинули платформу, оскільки мова ненависті та тролі продовжують процвітати. А зусилля з модерації контенту та безпеки повністю провалилися.