У притаманній йому останнім часом манері, Ілон Маск влаштував опитування у своєму Твіттері, запитавши користувачів, чи варто йому покинути пост керівника компанії та пообіцявши підкоритися результатам. На момент написання новини опитування якраз завершилося, в ньому взяло участь понад 17,5 мільйонів користувачів Твіттеру, які підтримали відставку Маска 57,5% голосів. Ще 42,5% проголосували за те, щоб Ілон залишився керівником Twitter.

Голосування сталося через контроверсійну політику соціальної мережі, яка планувала блокувати облікові записи користувачів, які залишають у своїх акаунтах посилання на профілі в інших соціальних мережах, таких як Facebook, Instagram, Mastodon, Post та інших. Отримавши велику кількість негативних відгуків, Twitter скасував нове правило, а Маску довелося навіть перепрошувати.

Ця ситуація та інші скандали навколо Twitter підштовхнули користувачів голосувати за відставку Маска, проте результати навряд на щось вплинуть. По-перше, Маск давно впевнений, що титул генерального директора компанії «вигаданий» і «нічого не означає». У деяких документах Tesla він називає себе «Технокоролем». Тож цілком ймовірно, що для Twitter він може вигадати нову назву своєї посади.

По-друге, як повідомляв Axios, Ілон Маск зараз є відповідачем у судовому процесі в Делавері з одним з інвесторів Tesla, який подав позов через своє розчарування тим, що Маск приділяє занадто мало уваги електромобільній компанії на фоні своєї покупки Twitter. Предметом позову є розмір компенсаційного пакета Tesla для Маска.

Під час судового слухання Ілон Маск заявив судді штату Делавер, що планує «скоротити свій час в Twitter та знайти когось іншого, щоб керувати компанією». Цілком можливо, що опитування є частиною оголошення про пошук нового керівника для Twitter.