Як повідомляє The Information, Твіттер скоротив частину свого інфраструктурного підрозділу в п’ятницю ввечері. Останні скорочення відбулися після того, як у вівторок The New York Times повідомила, що Маск звільнив Нельсона Абрамсона, главу інфраструктури Twitter, серед кількох інших високопоставлених співробітників компанії.

 

У Twitter не було команди з комунікацій з того часу, як компанія почала скорочувати працівників. За оцінками The Information, чисельність персоналу Twitter скоротилася приблизно на 75% з моменту поглинання компанії Ілоном Маском наприкінці жовтня. За часів колишнього генерального директора Парага Агравале в соціальній мережі працювало близько 7,5 тис. співробітників. Станом на тиждень тому, за даними видання, у внутрішній службі Slack Twitter налічувалося близько 2 тис. співробітників. У листопаді Маск заявив, що він більше не буде звільняти працівників. Обіцянка прозвучала після того, як «надзвичайно жорсткий» ультиматум мільярдера призвів до щонайменше 1200 відставок.

Додаткові втрати серед команди, відповідальної за підтримку роботи Twitter, ймовірно, посилять побоювання щодо того, наскільки ненадійним сайт може стати в найближчому майбутньому. Водночас цей крок може ще більше відштовхнути інвесторів Tesla, які й без того нарікали на те, скільки часу Ілон Маск проводив у Twitter. Після звільнення Абрамсона Маск залучив інженера Tesla Шина Остіна для управління командою інфраструктури.

Звільнення також вказують на, здавалося б, нестабільне фінансове становище, в якому опинився Twitter. Повідомляється, що в останні тижні Ілон та інші керівники обговорювали потенційні наслідки відмови у виплаті вихідної допомоги тисячам людей, які були звільнені з компанії за останні тижні. Компанія також затримує орендну плату за свою штаб-квартиру в Сан-Франциско і мережу глобальних супутникових офісів.