Українські користувачі не можуть увійти у Twitter з використанням свого мобільного номера, адже компанія перестала надсилати коди двофакторної авторизації. Схоже, це стало наслідком ширшої проблеми, яку Ілон Маск називає «боротьбою з ботами».

Ще у неділю ексцентричний мільярдер написав у Твіттері попередження про те, що «завтра ботів чекає сюрприз. Після чого, як дізнався Platformer, в наступні години компанія Twitter заблокувала трафік приблизно 30 мобільних операторів по всьому світу, фактично відрізавши доступ до сотень тисяч акаунтів, в першу чергу в азійсько-тихоокеанському регіоні.

Проєкт був частиною спроби Ілона Маска позбавити Твіттер від спаму. Але замість того, щоб працювати над видаленням окремих порушників, компанія визначила мобільних операторів, яких використовують великі спам-мережі в конкретних країнах, і заблокувала їхнім користувачам отримання SMS-повідомлень від Twitter, впливаючи на людей з двофакторною аутентифікацією. Потім вона повністю заблокувала трафік від цих операторів.

Майже відразу ж почали надходити скарги, оскільки законні користувачі виявили, що не можуть отримати доступ до Twitter.

Те саме зараз відбувається з українськими користувачами, яких Ілон Маск не так давно називав ботами, після того, як отримав сотні тисяч відгуків на свій «мирний план», у якому закликав Україну по суті капітулювати у війні з росією.

Як зазначає Platformer, після того, як користувачі почали скаржитися на проблему, Twitter швидко розблокував операторів і повідомив їм, що стався збій, який був викликаний «змінами в конфігурації маршрутизації». Проте для України проблема залишається актуальною. Залишається сподіватися, що це справді технічна проблема, а не дрібна помста Маска.