Компанія Apple не любить вдаватися в деталі партнерства з іншими виробниками складових своїх пристроїв. Деякі подробиці частіше за все стають публічними після того, як журналісти та інсайдери дізнаються цю інформацію через ланцюги постачання, анонімних джерел, препарацію пристроїв тощо. І, наприклад, з iPhone це, зазвичай, відбувається майже одразу після виходу.

Але трапляються й винятки з правила. Так, Тім Кук розповів у Твіттері, що Apple чималий час співпрацює з Sony, яка бере участь у роботі над камерами смартфонів купертинців.

«Ми співпрацюємо з Sony понад десять років, щоб створювати провідні у світі сенсори камер для iPhone. Дякую Кену та всім членам команди за те, що сьогодні показали мені передовий заклад у Кумамото» — написав пан Кук, додавши світлину з лабораторії Sony в Японії.

Співпраця з Sony не є відкриттям, адже раніше чимало джерел вказували саме на неї. Подібні матеріали вже були від, для прикладу, The Wall Street Journal та iFixit. До того ж Sony є лідером на ринку камер для мобільних пристроїв, охоплюючи 44-відсоткову долю ринку. За нею йде компанія Samsung, маючи 18,5%.

Візит Тіма Кука до Sony вказує, що планів завершення подібної співпраці немає, та в майбутніх смартфонах від Apple так само залишиться частина компонентів виробництва Sony. Японський виробник своєю чергою готує новий сенсор з оновленою напівпровідниковою архітектурою, яка має збирати більше світла й краще опрацьовувати експозицію. Такий сенсор очікується в новому поколінні iPhone, але буде постачатися й іншим виробникам.