Mastodon набирає популярності з моменту поглинання Ілоном Маском компанії Twitter. Незабаром після того, як угода стала офіційною, Vivaldi став першим браузером, який створив власний сервер Mastodon під назвою Vivaldi Social.

Тепер Vivaldi оголосив, що інтегрує платформу в бічну панель свого настільного браузера, надаючи користувачам простий спосіб переглядати публікації з акаунтів, за якими вони стежать.

Vivaldi інтегрує Mastodon у свій десктопний браузер

Альтернатива Twitter має схожість з соціальною мережею Маска і дає користувачам можливість робити короткі пости. На відміну від Twitter, яким керує одна організація, Mastodon є децентралізованим сервісом, який працює на основі протоколу з відкритим вихідним кодом. Користувачі можуть створювати та запускати власні сервери, до яких можуть приєднатися інші люди. Завдяки децентралізованій системі люди з різних серверів можуть стежити один за одним і бачити публікації один одного.

З останнім оновленням браузера його користувачі можуть знайти Vivaldi Social на бічній панелі. Можна також додати будь-який екземпляр Mastodon, за бажанням. Коли вони отримують доступ до екземпляра з панелі, він спливає і відображається збоку, створюючи вигляд розділеного екрана.