Журі онлайн-фестивалю українських незалежних ігор Indie Cup Ukraine’22 склало шортлісти номінантів у трьох категоріях, відібравши їх з-поміж 60 проєктів, які беруть участь у конкурсі. Це категорії Grand Jury Award, Rising Star Award і Critics’ Choice Award.

Відразу на всі три нагороди претендують двоє учасників: хардкорний екшн-платформер Through the Nightmares та кооперативний пригодницький action Njorun’s Will. Ще по дві номінації отримали сім ігор: Hanako’s Flower Shop, Space Me Out, Erra: Exordium, Farlanders, Timeloop: Sink Again Beach, The Safe Place та Shapik: The Quest.

Повний список номінантів можна побачити на сайті Indie Cup Ukraine’22.

Також цього року представлена додаткова номінація Community Award, до якої відібрано чотири проєкти: STONKS-9800: Stock Market Simulator, Timeloop: Sink Again Beach, Space Me Out і Puzzles for Clef. Переможця тут визначатиме аудиторія фестивалю, а деталі голосування оголосять у Twitter вже 16 грудня.

Журі Indie Cup Ukraine’22 переходить до другого етапу суддівства. Ігри номінантів оцінюють фахівці з компаній Remedy Entertainment, CD Projekt RED, Bloober Team, Vostok Games, Red Beat, Plarium, Wargaming.net та багатьох інших, а також українські журналісти та інфлюенсери. Оголошення переможців заплановане на 22 грудня 2022 р.

Нагадаємо, з усіма проєктами Indie Cup Ukraine’22, половина з яких має безплатні демо-версії, можна ознайомитися на сторінці конкурсу.

Буквально під час написання цієї новини стало відомо, що до спонсорів Indie Cup Ukraine’22 долучилася легендарна студія Remedy, творці таких AAA-хітів як Control, Аlan Wake та Max Payne.