Найдешевша модель Google Pixel 6a не має пункту швидкого оновлення зображення на дисплеї. Але, як виявилося після старту продажів, OLED-панель від Samsung здатна до більшого, за 60 FPS. Розробник Нейтан Брук (Nathan Brooke) знайшов спосіб це зробити.

Мод пана Брука все ж дозволив отримати на дисплеї 90 Гц і він почав розробляти кастомний ROM для всіх охочих «оновити» дисплей свого Pixel 6a. Але дещо пішло не так.

На жаль, Натан банально не встигає працювати над проєктом, тому попросив допомоги у Твіттері, де залишив посилання на GitHub. Серед того, з чим потрібні вільні руки, це, наприклад, скарги залучених експериментаторів на зелений «фільтр» зображення.

«Я знаю, що цілком можливо переписати ці таблиці, але у мене немає часу працювати над цим самостійно, тому я відкрив вихідні коди редагування драйвера, щоб інші розробники могли працювати над цим», — каже Брук.

Серед інших питань також залишається доволі незручний для більшості користувачів процес встановлення. Й також невідомо, як використання такого мода вплине на сам пристрій.

Свою порцію критики такий лайфхак також отримав. Користувач Твіттеру Куба Войцеховськи (Kuba Wojciechowski) прокоментував, що це може бути простим оверклокінгом, а не змовою виробників.

«Я бажаю удачі людям, які грають з цим, якщо це реально. Завжди цікаво спостерігати, як модери витискають більше з апаратного забезпечення, яке вони мають, але це лише розгін, а не розкриття якоїсь великої змови, який пов’язана з ризиками. Не надто захоплюйтеся», — каже Куба, додавши, що так дійсно можна пошкодити пристрій.