Британська студія Envoidant Studios презентувала новий трейлер свого кіберпанк-шутера від третьої особи Vigilancer 2099, розробка якого йде з 2017 р.

Події гри відбуваються у зачиненій урядом мегабудівлі, а головний герой Vigilancer 2099 – мисливець за нагородами, за голову якого хтось призначив неймовірно великий приз. Єдина його надія – швидко зібрати необхідну суму і викупити своє життя. А для цього йому треба полювати на інших злочинців по усій мегабудівлі.

Розробники обіцяють просунутий генератор місій, який робить кожне полювання унікальним. Крім того, вертикальний дизайн мегабудівлі спонукає на пошук незвичайних маршрутів переслідування та тактичних рішень. Мегабудівля створена вручну і буде намагатися розповідати історії через оточення. І як бонус – різноманітні опції по кастомізації персонажу і різну реакцію NPC на його зовнішній вигляд.

Автори кажуть, що надихалися класичним Blade Runner та прототипом Prey 2, який Human Head Studios розробляла у 2009–2011 рр. на рушії id Tech 4. Як відомо, та Prey 2 так і не вийшла, натомість перетворилася у Prey (2017) від Arkane Austin.

Прототип Vigilancer 2099, який можна побачити в тизері, використовує Unreal Engine 5 та виглядає дуже цікаво. Гра отримала сторінку у Steam, тож її можна додавати до списку Бажаного.

Але розробка гри триває з 2017 року і ніяких, навіть приблизних, дат релізу поки що не оголошено. Тож не виключено, що Vigilancer 2099 спіткає доля тої самої Prey 2. Але будемо сподіватися на краще.