Минулого тижня Рада наглядачів поліції Сан-Франциско (SFPD) проголосувала за те, щоб дозволити міському департаменту поліції додати до свого арсеналу роботів-вбивць. Планувалося, що це будуть не «роботи зі зброєю», а озброєні бомбами роботи-камікадзе, які зможуть під’їжджати до підозрюваних і підривати їх. Як тільки громадськість дізналася про це, почалися протести, і Рада наглядачів дала задню, одноголосно проголосувавши за заборону смертоносних роботів.

Невдовзі після появи перших новин розпочалася кампанія «Ні роботам-вбивцям» за участю Electronic Frontier Foundation, Американського союзу громадянських свобод та інших груп із захисту громадянських прав. Сорок чотири громадські групи підписали лист на знак протесту проти цієї політики, заявивши: «Немає жодних підстав вважати, що роботи, які переносять вибухівку, можуть бути винятком у надмірному застосуванні поліцією смертоносної сили. Використання роботів, призначених для знешкодження бомб, для їх доставки, є чудовим прикладом цієї моделі ескалації та мілітаризації поліції, яка турбує багатьох мешканців міста».

Як повідомляє San Francisco Chronicle, використання летальних роботів заборонили лише «поки що». Питання буде повернуто до комітету для подальшого обговорення, і в майбутньому він може знову проголосувати за цю політику.