Нещодавно компанія Volvo поділилась своїми планами майбутнього розвитку, серед яких згадувався й один новий електромобіль – кросовер Volvo EX30, що має дебютувати вже наступного року. Про це розповідає видання Carscoops.

Наразі відома лише загальна інформація. Нова модель має зайняти позицію нижче кросоверу Volvo XС40, але не замінювати його, і має привернути увагу до бренду геть молодих покупців – навіть 18-річних. Стилістично електричний кросовер Volvo EX30 буде нагадувати інші моделі Volvo: пласкі бокові поверхні, рівна лінія «підвіконня», С-подібні ліхтарі. Загалом він має бути дещо схожим на новітній Volvo EX90.

Представники компанії також обіцяють для Volvo EX30 вибір з декількох варіантів: різні акумулятори мають дати різний запас ходу – й можливості різного цінового позиціювання! Що зрештою, дозволить зробити кросовер Volvo EX30 порівняно доступним, як за мірками компанії.

Також у цьому допоможе той факт, що новий Volvo EX30 будуть виробляти в Китаї у тісній співпраці з Geely. Цікаво, чи вплине останній факт на вподобання українських покупців Volvo?